Cyrkulator zanurzeniowy Sous Vide | 700010001
Opis
Cyrkulator zanurzeniowy do gotowania Sous Vide
Parametry urządzenia
Wymiary zewnętrzne: | 320x145x130 mm |
Moc grzałki: | 1.4 kW |
Zasilanie: | 230V |
Zakres temperatury: | od +5 do +99 °C |
- Czytelny wyświetlacz LCD
- Regulacja temperatury co 0,1 °C
- Wmontowana pompka umożliwia równomierną cyrkulację wody
- Regulowany uchwyt do mocowania w pojemnikach o różnych wymiarach i krawędziach
- Polecany do stosowania z pojemnikiem GN z poliwęglanu o głębokości 200mm
- Gotowanie na parze jest zdrowe i daje niepowtarzalne walory smakowe
Nowoczesna kuchnia - Sous Vide
Nowoczesna gastronomia to ciągłe wyzwania i poszukiwanie rozwiązań, które wyróżnią nas na tle konkurencji. Choć technika sous vide powstała już w latach 70 ubiegłego wieku, wciąż można uznawać tę technikę za nowość, a jej popularność drastycznie wzrasta w czasach, gdy zdrowe żywienie jest tak pożądane i coraz powszechniejsze. Dlatego zdecydowanie warto wcielić tę technikę w swoją codzienną gastronomię.
Metoda ta pozwala na przygotowywanie potraw w temperaturze nieprzekraczającej stu stopni Celsjusza, dzięki czemu unikamy strat wśród cennych mikro- i makroelementów. Proces przygotowywania takich dań jest wydłużony i trwa nawet kilkanaście godzin i więcej, jednak zapewnia niepowtarzalne walory smakowe i zdrowotne. Struktura dań jest aksamitna i ich przygotowanie jest niezwykle precyzyjne, oraz zachowują pełnię smaku, aromatu i wartości odżywczych.
Prosty w użyciu cyrkulator zanurzeniowy
Dzięki kompaktowym rozmiarom, cyrkulator zanurzeniowy sous vide jest urządzeniem w pełni przenośnym i zwiększa wygodę pracy. Jest to nieocenione w każdej dużej restauracji, gdzie często dania przygotowywane są w różnych miejscach i mobilność jest bardzo ważna.
Materiał wykonania to solidna stal nierdzewna, dzięki czemu jest odporne na korozję i uszkodzenia. Dzięki czytelnemu wyświetlaczowi LCD, mamy łatwą kontrolę pracy cyrkulatora, a alarm detekcji niskiego poziomu wody zapewnia bezpieczną i stabilną pracę. Precyzyjna kontrolka temperatury pozwala na zwiększenie precyzji i doprowadzenie procesu gotowania do perfekcji, a timer w zakresie od 0 do 99 godzin sprawia, że możliwości pracy z tym urządzeniem są bardzo rozległe.
Cyrkulator zanurzeniowy cookPRO jest wysoce uniwersalnym urządzeniem - można je zainstalować w prawie każdym pojemniku lub zbiorniku, który ma zaokrąglone lub płaskie krawędzie. To również wielki atut, który dodatkowo uwydatnia przydatność mobilności cyrkulatora - nie trzeba do niego dokupywać specjalnego pojemnika!
Gotowanie na parze
Dzięki prostocie użytkowania i zabezpieczeniom oraz solidnej konstrukcji, cyrkulator jest również doskonałym narzędziem do pracy w domu! Gotowanie na parze jest prawdopodobnie najzdrowszą metodą przygotowywania potraw, ale często kojarzone jest z kuchnią molekularną i wydaje się być nazbyt trudne i wymagające dużego doświadczenia. Nasze urządzenie jednak zdaje się pokazywać co innego, więc warto zainteresować się cyrkulatorem również do gospodarstwa domowego i samemu przekonać się, że nie jest to jedynie domena profesjonalnych kucharzy i już po kilku próbach, można dojść do niemałej wprawy w pracy z sous vide!
Opinie o produkcie (0)
Soda Pluss
Właściciel marki cookPRO