Soda Pluss - właściciel marki cookPRO

Soda Pluss

Właściciel marki
do kasy suma: 0,00 zł

Kotleciarka elektryczna do gastronomii 450W cookPRO | 560050001

Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: Wysyłka w ciągu 24h
Cena brutto: 2 212,77 zł 2212.77
Cena netto: 1 799,00 zł
ilość szt.
Ocena: 4.25375
Marka: cookPRO
Kod produktu: 560050001

Opis

Kotleciarka elektryczna do mięsa

Parametry urządzenia

Wymiary: 430x170x420 mm
Moc: 0.45 kW
Zasilanie: 230V
Pojemność: 15L
Materiał wykonania: stal nierdzewna
Wymiary produktu: grubość 3 - 22 mm, długość 6 - 130 mm
  • Wszystkie elementy mające kontakt z żywnością wykonane są ze stali nierdzewnej
  • Duża wydajność 
  • Otwory wentylacyjne na bokach urządzenia odprowadzające ciepło
  • Gumowe antypoślizgowe nóżki ułatwiające stabilne ustawienie maszyny podczas pracy
  • Obudowa wykonana ze stali nierdzewnej
  • 54 noże (2 wałki po 27 noży)
  • Mosiężne tuleje wałków
  • Grzebienie stale zainstalowane pod wałkami, które można zdemontować do czyszczenia

Kotleciarka elektryczna, przypominająca swoją budową prasę do mięsa, stanowi kluczowy element wyposażenia w branży gastronomicznej. Ze względu na wysoką wydajność pracy urządzenia, szczególnie dobrze spisuje się wszędzie tam, gdzie w krótkim czasie przygotowuje się duże ilości mięsa wołowego, wieprzowego i drobiowego do dalszej obróbki cieplnej. Zakup kotleciarki z napędem elektrycznym zwróci się więc szybko w restauracjach, stołówkach zakładowych, jak i domach weselnych, gdzie jedną z głównych pozycji w menu są tradycyjne kotlety, steki, bitki, zrazy, sznycle czy befsztyki.

 

Wydajna obróbka mięsa kotleciarką z napędem elektrycznym

Obróbka mięsa to zwykle czasochłonne zajęcie. Alternatywą dla nieporęcznych tłuczków, które znacznie wolniej przygotowują odpowiednio duże i grube plastry mięsa, są profesjonalne maszynki do nacinania mięsa. Naszym klientom z branży gastronomicznej polecamy w szczególności kotleciarki wyposażone w napęd elektryczny. W przeciwieństwie do kotleciarek ręcznych, które świetnie spisują się w punktach sprzedaży mięsa i małych restauracjach, kotleciarki elektryczne pozwalają w krótkim czasie przygotować duże ilości idealnych porcji mięsa.

 

Kotleciarki elektryczne a wydajność pracy i smak mięsa

Kotleciarki elektryczne przede wszystkim zwiększają wydajność pracy w profesjonalnych kuchniach. Dzięki nim w ciągu zaledwie godziny można przygotować szybko i sprawnie dużą ilość powtarzalnych kotletów o pożądanym kształcie i odpowiedniej grubości. Nie bez znaczenia jest też wpływ urządzenia na walory smakowe potraw, poddanych późniejszej obróbce termicznej. Urządzenie nie powoduje bowiem miażdżenia włókien mięsa i wypływania z niego naturalnych soków. To z kolei gwarantuje idealną kruchość i soczystość mięsnych rarytasów, które sprostają oczekiwaniom największych smakoszy.

 

Kotleciarki elektryczne w ofercie sklepu online

Klientom z branży gastronomicznej polecamy konkurencyjne cenowo kotleciarki elektryczne do obróbki mięsa. Wykonane ze stali nierdzewnej urządzenie łatwo utrzymać w czystości, co dodatkowo usprawnia pracę na kuchni i zapewnia maksymalną higienę przygotowywanych dań. Otwory wentylacyjne zapobiegają nagrzewaniu się kotleciarki, utrzymując stale wysoki poziom jej wydajności. Antypoślizgowe nóżki z gumy umożliwiają stabilne ustawienie maszyny w miejscu pracy.

 

Opinie o produkcie (0)

Soda Pluss

Właściciel marki cookPRO

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl