Kotleciarka elektryczna do gastronomii 450W cookPRO | 560050001
Opis
Kotleciarka elektryczna do mięsa
Parametry urządzenia
Wymiary: | 430x170x420 mm |
Moc: | 0.45 kW |
Zasilanie: | 230V |
Pojemność: | 15L |
Materiał wykonania: | stal nierdzewna |
Wymiary produktu: | grubość 3 - 22 mm, długość 6 - 130 mm |
- Wszystkie elementy mające kontakt z żywnością wykonane są ze stali nierdzewnej
- Duża wydajność
- Otwory wentylacyjne na bokach urządzenia odprowadzające ciepło
- Gumowe antypoślizgowe nóżki ułatwiające stabilne ustawienie maszyny podczas pracy
- Obudowa wykonana ze stali nierdzewnej
- 54 noże (2 wałki po 27 noży)
- Mosiężne tuleje wałków
- Grzebienie stale zainstalowane pod wałkami, które można zdemontować do czyszczenia
Kotleciarka elektryczna, przypominająca swoją budową prasę do mięsa, stanowi kluczowy element wyposażenia w branży gastronomicznej. Ze względu na wysoką wydajność pracy urządzenia, szczególnie dobrze spisuje się wszędzie tam, gdzie w krótkim czasie przygotowuje się duże ilości mięsa wołowego, wieprzowego i drobiowego do dalszej obróbki cieplnej. Zakup kotleciarki z napędem elektrycznym zwróci się więc szybko w restauracjach, stołówkach zakładowych, jak i domach weselnych, gdzie jedną z głównych pozycji w menu są tradycyjne kotlety, steki, bitki, zrazy, sznycle czy befsztyki.
Wydajna obróbka mięsa kotleciarką z napędem elektrycznym
Obróbka mięsa to zwykle czasochłonne zajęcie. Alternatywą dla nieporęcznych tłuczków, które znacznie wolniej przygotowują odpowiednio duże i grube plastry mięsa, są profesjonalne maszynki do nacinania mięsa. Naszym klientom z branży gastronomicznej polecamy w szczególności kotleciarki wyposażone w napęd elektryczny. W przeciwieństwie do kotleciarek ręcznych, które świetnie spisują się w punktach sprzedaży mięsa i małych restauracjach, kotleciarki elektryczne pozwalają w krótkim czasie przygotować duże ilości idealnych porcji mięsa.
Kotleciarki elektryczne a wydajność pracy i smak mięsa
Kotleciarki elektryczne przede wszystkim zwiększają wydajność pracy w profesjonalnych kuchniach. Dzięki nim w ciągu zaledwie godziny można przygotować szybko i sprawnie dużą ilość powtarzalnych kotletów o pożądanym kształcie i odpowiedniej grubości. Nie bez znaczenia jest też wpływ urządzenia na walory smakowe potraw, poddanych późniejszej obróbce termicznej. Urządzenie nie powoduje bowiem miażdżenia włókien mięsa i wypływania z niego naturalnych soków. To z kolei gwarantuje idealną kruchość i soczystość mięsnych rarytasów, które sprostają oczekiwaniom największych smakoszy.
Kotleciarki elektryczne w ofercie sklepu online
Klientom z branży gastronomicznej polecamy konkurencyjne cenowo kotleciarki elektryczne do obróbki mięsa. Wykonane ze stali nierdzewnej urządzenie łatwo utrzymać w czystości, co dodatkowo usprawnia pracę na kuchni i zapewnia maksymalną higienę przygotowywanych dań. Otwory wentylacyjne zapobiegają nagrzewaniu się kotleciarki, utrzymując stale wysoki poziom jej wydajności. Antypoślizgowe nóżki z gumy umożliwiają stabilne ustawienie maszyny w miejscu pracy.
Opinie o produkcie (0)
Soda Pluss
Właściciel marki cookPRO