Nadziewarka do kiełbas ręczna 15l | 560010002
Opis
Nadziewarka do kiełbas ręczna 15L
Parametry urządzenia
Wymiary: | 415x315x775 mm |
Pojemność: | 15L |
Materiał wykonania: | stal nierdzewna |
- Dwie prędkości pracy tłoka
- Prosta obsługa
- Wysoka odporność na uszkodzenia i odkształcenia
- 15L pojemności to aż do 17 kg farszu
Ręczna nadziewarka do kiełbas
Nadziewarka do kiełbas 15L to największa w naszej ofercie ręczna nadziewarka. Gwarantuje ona najwyższą wydajność i doskonały stosunek jakości do ceny. Model ten sprawdzi się świetnie w każdym punkcie, który cechuje się wysokim zapotrzebowaniem na produkcję kiełbas, więc każda duża masarnia, zakład przetwórstwa mięsnego, duże gospodarstwa rolne i agroturystyczne itd. dostrzegą ogromny potencjał tego urządzenia.
Swoją wydajnością ustępuje jedynie nadziewarkom elektrycznym, które są jednak dużo droższe oraz nie wszystkim odpowiadają - często nasi Klienci chcą, mówiąc kolokwialnie, "czuć pracę w ręku" i dzięki temu mieć maksymalną kontrolę nad procesem nadziewania. Ręczna nadziewarka do kiełbas to także prostota i tradycja - zastosowanie manualnej wersji powinno przypaść do gustu szczególnie gospodarstwom agroturystycznym, gdzie taka czynność wręcz powinna być wykonywana za pomocą rąk, a będzie to świetną atrakcją i wyznacznikiem miejsca.
Wysokiej jakości stal nierdzewna
Od dawien dawna, profesjonalna gastronomia lubuje się w stali nierdzewnej. To świetnie wyglądający, a przy tym posiadający doskonałe cechy materiał, idealnie sprawdzający się do produkcji maszyn i urządzeń do współczesnej kuchni. Nadziewarka ręczna 15L wykonana została w całości z tego tworzywa - tak komora pracy, jak i obudowa oraz lejki, wykonano właśnie ze stali nierdzewnej. Zapewnia to wysoką odporność na odkształcenia, uszkodzenia mechaniczne, korozję, a także ułatwia utrzymanie czystości i odkażanie maszyny. Jedynie rączka korby została wykonana z tworzywa, by poprawić wygodę pracy.
Sama korba jest bardzo solidna i osadza się ją na jednym z dwóch trzpieni - jeden odpowiadający za pracę szybką, drugi za wolniejszą, idealnie przekładającą siłę wytwarzaną podczas kręcenia na wyciskanie farszu w kierunku lejka.
Konstrukcja maszyny została wzbogacona o poprzeczki ze stali nierdzewnej, które utwardzają i stabilizują nóżki, by proces nadziewania nie wiązał się z kołysaniem nadziewarki. Cylinder jest wychylany dla wygodnego wglądu w jego zawartość, uzupełnianie jej oraz ułatwienie procesu czyszczenia.
Do nadziewarki dołączamy lejki o średnicach:
- 16 mm
- 22 mm
- 32 mm
- 38 mm
Dane techniczne
Rodzaj nadziewarki | ręczna |
Opinie o produkcie (0)
Soda Pluss
Właściciel marki cookPRO