5 553,45 zł
4 515,00 zł
Rożna gastronomiczne, do mięsa, kurczaków
Pieczenie na rożnie od lat uznawane jest zarówno przez kucharzy, jak i miłośników dobrego jedzenia, za najlepszy sposób przygotowywania dużych kawałków mięsa. W szczególności pieczenie na rożnie sprawdza się podczas serwowania całych kurczaków, kebabów czy indyków. Mięso z rożna wyróżnia się doskonałą soczystością, równomiernie zarumienioną i chrupiącą skórką oraz delikatnym wnętrzem. Osiągnięcie takiego efektu możliwe jest tylko na rożnie gastronomicznym. Urządzenia do przygotowywania wyjątkowo pysznych mięs znajdziesz w poniższej kategorii produktów.
Gastronomiczne rożna do mięsa
Rożna to profesjonalne urządzenia, które najczęściej wykorzystywane są w restauracjach, barach, bufetach, lokalach typu fast food, a nawet sklepach. Elektryczne bądź gazowe rożna do kurczaków i innych rodzajów mięsa wyróżniają się kompaktowymi rozmiarami co sprawia, że zmieszczą się nawet w lokalach małej gastronomii. W zależności od modelu, rożen może służyć do pieczenia od kilku do nawet kilkudziesięciu sztuk całych kurczaków lub jego fragmentów, a w szczególności udek.
Stalowy rożen do kurczaka i innych mięs
Wiemy jak ważna w branży gastronomicznej jest wytrzymałość zakupionych urządzeń do obróbki cieplnej. Dlatego w tej kategorii prezentujemy rożna do kurczaków wykonane z wysokiej jakości stali nierdzewnej, mogącej mieć kontakt z żywnością. Dzięki niej urządzenie jest odporne na różnego rodzaju uszkodzenia mechaniczne oraz działanie korozji. Utrzymanie właściwego poziomu higieny umożliwia również specjalny, wyjmowany wsad na nieczystości powstające podczas pieczenia mięsa. Łatwa obsługa urządzenia do pieczenia soczystych i chrupiących mięs możliwa jest z kolei dzięki dwóm pokrętłom pozwalającym płynnie regulować zakres temperatury. Widelce rożna do kurczaków obracające się wokół własnej osi sprawiają, że mięso opieka się równomiernie z każdej strony. Hartowana szyba osłaniająca przestrzeń roboczą służy do podglądania postępów pieczenia. Dzięki szybkiemu nagrzewaniu urządzenia pieczenie kurczaków na rożnie jest nie tylko wygodne, ale i szybkie.
Chcesz serwować swoim klientom równomiernie przypieczonego kurczaka lub inne soczyste mięso? Szukasz rożna, który zużywa optymalną ilość prądu lub gazu? Już dziś sprawdź naszą ofertę profesjonalnego wyposażenia gastronomicznego w przystępnych cenach!