Opcje przeglądania
Napięcie
Dostępność
Cena
  • od
    do
Promocja
Produkt dnia
Chłodziarka barowa podblatowa na butelki trzydrzwiowa | 520010003
Chłodziarka barowa podblatowa na butelki trzydrzwiowa | 520010003
3 688,77 zł 2 999,00 zł
Cenniki do pobrania

Salamandry elektryczne

Ciepłe kanapki, chrupiące bagietki, pizze i zapiekanki – to jedne ze sztandarowych dań w wielu lokalach gastronomicznych. Ich przygotowanie i serwowanie klientom nie byłoby możliwe bez odpowiedniego sprzętu do obróbki cieplnej. Klientom naszego sklepu polecamy profesjonalne salamandry, które powodzeniem mogą być użytkowane nie tylko w profesjonalnych restauracjach, ale i kuchniach w warunkach domowych.

Beztłuszczowe opiekacze do potraw

Salamander elektryczny to urządzenie znajdujące zastosowanie podczas beztłuszczowej obróbki termicznej potraw. Dzięki niemu możliwe jest sprawne pieczenie, smażenie i grillowanie oraz szybkie wydawanie idealnie ciepłych i smacznych potraw. Salamandry używane są przede wszystkim tam, gdzie w menu znajdują się pizze, zapiekanki, hamburgery, hot-dogi, kanapki czy bagietki. Mogą też grillować lub opiekać poszczególne elementy potraw, na przykład mięso. Wysoka funkcjonalność salamandrów elektrycznych sprawia, że z powodzeniem mogą zastąpić kilka innych urządzeń.

Salamander elektryczny

Salamander, choć większości osób kojarzy się z gatunkiem płazów, profesjonalnym kucharzom znany jest jako niezwykle praktyczne urządzenie o wysokich parametrach technicznych. Zasilane elektrycznie opiekacze do potraw dostępne w naszej ofercie wykonane są z wytrzymałej i odpornej na czynniki zewnętrzne stali nierdzewnej, którą łatwo utrzymać w czystości. Dodatkowo urządzenie wyposażono w wyjmowany ruszt wraz z tacką na okruchy i wydobywający się tłuszcz. Oszczędnie zasilanie gwarantowane jest przez możliwość pełnego lub częściowego nagrzewania. Urządzenie posiada również czasomierz z możliwością zapisu najczęściej używanych ustawień. Duża powierzchnia grzewcza pozwala na opiekanie, podgrzewanie lub smażenie kilku potraw jednocześnie. Boczne osłony zapobiegają utracie ciepła, zaś odpowiednia izolacja uniemożliwia przenikanie zapachów jedzenia. Stabilne nóżki zapewniają z kolei stabilną pozycję opiekacza do potraw. Potrawy po wyjęciu z salamandra są idealnie chrupiące.

Salamander z windą i bez windy

Producenci wyposażenia gastronomicznego oferują swoim klientom salamandry z windą oraz bez windy. Pierwszy model, wyposażony w regulację położenia panela grzewczego nad rusztem, świetnie sprawdza się do przygotowywania zapiekanek, pizzy oraz dań z grilla. Możliwość płynnej regulacji rusztu urządzenia do opiekania pozwala uzyskać produkt o odpowiednich walorach smakowych i wizualnych. Grzałkę o ruchomej wysokości i szerokim zakresie regulacji można dopasowywać do wielu typów dań, serwowanych w restauracjach. Alternatywą dla opiekaczy z windą są modele salamandrów bez windy. W urządzeniach tych można swobodnie umieszczać zarówno niskie, jak i wysokie naczynia z jedzeniem do przygotowania.

Salamander to profesjonalny sprzęt gastronomiczny, który swoje zastosowanie odnajdzie w każdej kuchni.
Doskonale sprawdzi się do przygotowywania kanapek, bagietek, pizzy lub zapiekanek.
Jego szerokie wykorzystanie doceniane jest zarówno w lokalach gastronomicznych, jak również gospodarstwach domowych.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl