5 553,45 zł
4 515,00 zł
Maszyny do nacinania kotletów i rozbijania mięsa – niezbędne wyposażenie gastronomiczne
W całej branży gastronomicznej, nie tylko smak potraw, ale i szybkość ich serwowania decydują o zadowoleniu gości. Dlatego też żadna profesjonalna kuchnia, w której podawane są dania z mięsa, nie może obejść się bez wysoce funkcjonalnego urządzenia, jakim jest kotleciarka, nazywana potoczenie steakerem. Kotleciarki mogą być z powodzeniem stosowane także w sklepach mięsnych, w których konieczne jest odpowiednie przygotowanie mięsa do sprzedaży. Maszyna do rozbijania i nacinania mięsa umożliwia kucharzom i pracownikom punktów mięsnych sprawnie przygotowywać duże ilości jednakowych kotletów, steków, zrazów, filetów, befsztyków, sznycli, oraz bitek. Dzięki kotleciarkom praca w gastronomii staje się bardziej wydajna, a zatrudnione w niej osoby nie muszą wykonywać monotonnej obróbki mięsa za pomocą nieporęcznych tłuczków.
Sposób na idealnie kruche i soczyste mięso dzięki kotleciarce
Większa wydajność pracy kuchni w restauracjach, stołówkach, firmach cateringowych i innych lokalach gastronomicznych to nie jedyna zaleta zastosowania kotleciarek. Praktyczne urządzenia zapewniają prawidłowe nacięcie i spulchnienie mięsa, niezbędne do jego prawidłowego formowania i obróbki cieplnej. Z pomocą maszyny mięso osiąga idealną wielkość i grubość, co znajduje odzwierciedlenie w doskonałym smaku potraw podawanych gościom. Dostępne w naszej ofercie kotleciarki do mięsa nie miażdżą też struktury surowca oraz nie powodują wypływania z niego naturalnych soków, tak ważnych w obróbce termicznej mięsa. Niewielkie straty wagowe to kluczowa z perspektywy branży gastronomicznej zaleta maszyn do rozbijania i nacinania mięsa.
Kotleciarka ręczna czy elektryczna?
Nie ma wątpliwości, że kotleciarka mięsna przyśpiesza pracę profesjonalnej kuchni i podnosi walory smakowe serwowanych przez nią dań. Producenci urządzeń gastronomicznych oferują swoim klientom zarówno kotleciarki ręczne, jak i kotleciarki elektryczne. Wybór odpowiedniego sprzętu wymaga przyjrzenia się z bliska obu tym rozwiązaniom. Kotleciarka ręczna, ze względu na niewielką wydajność, sprawdzi się przede wszystkim w punktach mięsnych i mniejszych lokalach gastronomicznych. Kotleciarka z napędem elektrycznym to z kolei doskonały wybór dla miejsc takich jak restauracje, domy weselne czy stołówki zakładowe, w których jednorazowo należy przygotować duże porcje kotletów, bitek czy steków. W takim przypadku zakup atrakcyjnej cenowo kotleciarki do mięsa szybko się zwróci, poprzez ograniczenie czasu pracy ludzi i zmniejszenie wydatków związanych z energią elektryczną wykorzystaną na obróbką termiczną potraw.
Kotleciarki to profesjonalne urządzenie do obróbki mięsa. Oszczędzając czas poprawia opłacalność, wydajność produkcji oraz powtarzalność jakości przygotowywanych dań.