Woreczki moletowane do pakowarek listwowych Sous Vide 25x35cm | 030020008
Opis
- Wykonana z folii o gęstości 105 mikronów
- Idealnie znajdują zastosowanie w gotowaniu metodą SOUS VIDE
- Opakowanie 100szt.
Jednym ze sposobów utrwalania żywności, który można stosować w produkcji gastronomicznej jest pakowanie próżniowe. Produkt pakuje się w specjalne woreczki z tworzywa o niskiej przepuszczalności dla tlenu, wypompowuje powietrze i hermetycznie zamyka. Pakowaną w ten sposób żywność można dłużej przechowywać, a przy tym nie traci swoich walorów oraz nie oddaje zapachu. Pakowanie próżniowe jest przydatne w przypadku produktów o dużej zawartości tłuszczów, gdyż tlen powoduje ich szybkie jełczenie. Pakowanie próżniowe jest szczególnie dobrym sposobem przechowywania w warunkach chłodniczych (temp. 4°C) żywności już poddanej obróbce termicznej.
Opinie o produkcie (0)
Soda Pluss
Właściciel marki cookPRO