Rożen elektryczny nastawny | 910010001
Opis
Rożen do kurczaków nastawny
Parametry urządzenia
Wymiary: | 810x630x610 mm | |
Długość rożna z uchwytem: |
| |
Moc: | 4.5 kW | |
Zasilanie: | 230V | |
Wsad: | 6 kurczaków | |
Termostat: | jeden |
- Podświetlana komora
- System obrotowy rożna
- Solidna stal nierdzewna oraz szkło hartowane
Rożen do kurczaków nastawny
Rożna do kurczaków są doskonałym sprzętem, który pozwala na wydajną i szybką produkcję pieczonego drobiu. Kurczak z rożna jest świetnym substytutem dla obiadu, jest to żywność łatwa do przyrządzenia, pysznie smakuje, a przy tym relatywnie tania. Dlatego budki na ulicach i targowiskach tak często oferują pieczone kurczaki jako podstawę swojej oferty. Piękny aromat i doskonale wypieczona, złocista skórka przyciągają Klientów już z daleka, to świetna forma reklamy i przyciągnięcia ludzi do swojego stanowiska.
Model nastawny charakteryzuje się znacznie zmniejszonymi wymiarami w stosunku do wersji wolnostojącej. Dzięki bardziej kompaktowym rozmiarom, to idealny wybór dla budek i przyczep gastronomicznych, gdzie często przestrzeń jest mocno ograniczona i niezbędne jest zdecydowanie się na wersje nastawne urządzeń. Wsad rożna nastawnego to aż 6 kurczaków, więc to wciąż doskonała wydajność i duża moc przerobowa, a solidne grzałki przyspieszają proces przygotowywania produktu. Urządzenie posiada wydajną grzałkę z termostatem, więc poziom wypieczenia można regulować, a obrotowy system umieszczony w komorze pracy zapewnia równomierne rozprowadzanie ciepła.
Wysoka jakość wykonania
Rożen do kurczaków to urządzenie, które narażone jest na szczególnie wysokie temperatury - nawet do 300 stopni Celsjusza. W związku z tym, niezbędne było użycie specjalnego szkła hartowanego o wysokiej odporności termicznej. Szkło pozwala również na wygodny wgląd w zawartość komory pracy i kontrolę stopnia wypieczenia produktu, dodatkowo, posiada wysokie wartości ekspozycyjne i przyciąga wzrok.
Obudowa wykonana została ze stali nierdzewnej o wysokiej odporności na korozję, która jest łatwa w utrzymaniu czystości. Także system obrotowy ma pozytywny wpływ na czystość pracy maszyny - dzięki obrotom, jakim poddawane są kurczaki, proces wytapiania tłuszczu jest ograniczony. Oprócz zwiększenia czystości, przekłada się to także na lepszy smak potraw, mięso nie ulega przesuszeniu.
Na uwagę zasługuje również oświetlenie wnętrza, które poprawia walory estetyczne i już z daleka przyciąga uwagę.
Urządzenie posiada również zbiornik zbierający tłuszcz celem ułatwienia czyszczenia.
W ofercie znajduje się również rożen wolnostojący z wsadem na aż 20 kurczaków - idealny do supermarketów i restauracji!
Opinie o produkcie (0)
Soda Pluss
Właściciel marki cookPRO