Kategorie
Dostępność
5 553,45 zł
4 515,00 zł
Pojemniki GN perforowane
Podczas przygotowywania potraw w piecach konwekcyjno-parowych, niejednokrotnie kucharze borykają się z problemem zalegania obrabianej żywności w wodzie. Zwłaszcza warzywa gotowane na parze oraz delikatne mięsa mogą na tym mocno ucierpieć, więc z ratunkiem przychodzą pojemniki GN perforowane.
Dzięki zastosowaniu drobnych otworów, nadmiar wody nie jest już problemem. Upływa ona na dół, do komory pieca. W przypadku mięs można także ustawić na niższej półce zwykły pojemnik GN ze stali nierdzewnej, by zachować ściekający z mięsa tłuszcz i wykorzystać go, np. jako bazę do sosu.
Higiena i wygoda
Oprócz walorów smakowych przygotowywanych potraw, zastosowanie perforowanych pojemników GN pozwala na utrzymanie niezbędnej w każdej kuchni czystości. Mogą służyć nawet jako ociekacze na wilgotne potrawy oddające wilgoć po obróbce cieplnej bądź mechanicznej. Dodatkowo, ułatwiają i przyspieszają proces przygotowywania posiłków. W rękach doświadczonego kucharza, zwykły pojemnik perforowany może okazać się świetną pomocą, dzięki której przygotuje pyszny sos czy krem lub esencję na zupę.
Stosowanie pojemników GN z perforacją jest również wygodne - właśnie ze względu na dodatkowe możliwości, które te pojemniki ze sobą niosą. Jak wspominaliśmy w pierwszym akapicie, są nieocenione w piecach konwekcyjno-parowych, gdzie znacznie ułatwiają gotowanie na parze.
Nie znaleziono produktów spełniających podane kryteria.