Soda Pluss - właściciel marki cookPRO

Soda Pluss

Właściciel marki
do kasy suma: 0,00 zł
Opcje przeglądania
Produkt dnia
Cenniki do pobrania

Pojemniki GN perforowane

Podczas przygotowywania potraw w piecach konwekcyjno-parowych, niejednokrotnie kucharze borykają się z problemem zalegania obrabianej żywności w wodzie. Zwłaszcza warzywa gotowane na parze oraz delikatne mięsa mogą na tym mocno ucierpieć, więc z ratunkiem przychodzą pojemniki GN perforowane.

Dzięki zastosowaniu drobnych otworów, nadmiar wody nie jest już problemem. Upływa ona na dół, do komory pieca. W przypadku mięs można także ustawić na niższej półce zwykły pojemnik GN ze stali nierdzewnej, by zachować ściekający z mięsa tłuszcz i wykorzystać go, np. jako bazę do sosu.

Higiena i wygoda

Oprócz walorów smakowych przygotowywanych potraw, zastosowanie perforowanych pojemników GN pozwala na utrzymanie niezbędnej w każdej kuchni czystości. Mogą służyć nawet jako ociekacze na wilgotne potrawy oddające wilgoć po obróbce cieplnej bądź mechanicznej. Dodatkowo, ułatwiają i przyspieszają proces przygotowywania posiłków. W rękach doświadczonego kucharza, zwykły pojemnik perforowany może okazać się świetną pomocą, dzięki której przygotuje pyszny sos czy krem lub esencję na zupę.

Stosowanie pojemników GN z perforacją jest również wygodne - właśnie ze względu na dodatkowe możliwości, które te pojemniki ze sobą niosą. Jak wspominaliśmy w pierwszym akapicie, są nieocenione w piecach konwekcyjno-parowych, gdzie znacznie ułatwiają gotowanie na parze.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl